Klíma napelem Szeged       
   
Szeged klíma 30-248 7671 Hűtő, klíma, légtechnika, autóklíma és raktérhűtő szerelésKlíma Szeged 30-248 7671
lakás ipari tej bolti élelmiszer ipari vendéglátó ipari klíma hűtő légtechnika
hőszivattyú autóklíma raktérhűtő szállítmányhűtő klímaszerelő hűtőszerelő légtchnikaszerelő autóklímaszerelő klímatisztítás klímakarbantartás klímajavítás hűtőszerelés hűtőszerelő hűtőkocsi hűtős teherautó hűtőkamion

Klíma napelem Szeged
AblakklímákAblak
klíma
Split klímákSplit klímaMobil klímákMobil klímaMobil-split klímáMobil splitklímaFan-cool klímáFon-coil klímaParapet klímákParapetes klímaInverteres klímák
Inverteres klíma
Kazettás klímákKazettás klímaPáramentesítők
Pára-
mentesítő

Fan-coil klíma
 
Fan-cool klíma
 
    • Alacsony fali  -  Fal mellé, vagy alacsonyabb falra is szerelhető (például ablak alá)
    • Padlón álló/mennyezet alatti burkolatos típus - Mennyezet alá vagy alacsonyabb falra is szerelhető (pl. ablak alá)
    • Padlón álló/mennyezet alatti burkolat nélküli típus  -  Kialakítása miatt a padlóra vagy az mennyezet alá is szerelhető.
    • Légcsatornázható egységek  -  A vízszintes vagy függőleges beszerelési módnak köszönhetően a légcsatornázható egység többféle levegőelosztást biztosít légcsatornákon, vagy közvetlenül rácson keresztül.

Fan-coil rendszerek

A fan-coil készülékek egy- ("kétcsöves" rendszer) és kétkörös ("négycsöves" rendszer) kivitelben készülnek. A kétcsöves rendszerben a hűtés/fűtés üzemmód váltása a hőközpontban történik: mivel technikai okokból a rendszernek le kell hűlnie, a fűtésről hűtésre átállás több órát is igénybe vehet. A négycsöves rendszernél a hűtés és a fűtés üzemmódot a helyiség termosztát (automatika) váltja a beállított kívánt helyiség-hőmérsékletnek megfelelően: így helyiségenként eltérő üzemmódok is lehetségesek (pl. épület benapozott oldalán hűtés, árnyékos oldalán fűtés). A gyakorlatban (különösen az átmeneti időszakokra gondolva) a komfortérzet szempontjából a négycsöves rendszer elfogadhatóbb.
A hűtési hőleadóknak ezeken kívül léteznek különböző, a "hagyományos" fan-coil -okhoz képest kevésbé elterjedt megoldásai: pl. hűtő-fűtő álmennyezet (hősugárzásos elv), indukciós fan-coil (frisslevegő bevezetéssel kombinálva) stb.

A komfortérzet szempontjából fontos tapasztalat, hogy amíg fűtés céljára a belső hőmérsékletnél akár 10-20°C-kal magasabb szellőző hőmérséklet sem okoz kellemetlen hőérzetet, addig hűtésnél a szellőző levegő hőmérsékletét ajánlatos a belső hőmérséklethez képest a max. 5-10°C-kal alacsonyabb hőfoktartományban megválasztani, és még így is kerülni kell a hűtő légsugár közvetlenül az emberi test felé történő irányítását.

A kisebb hőfoklépcső nagyobb tömegáram szükségességével jár: emiatt a hűtési hőleadás a radiátorokhoz hasonló szabadáramlású (gravitációs elvű) hőleadókkal nem lehetséges. Mivel a fan-coil egységek elvüket tekintve hőcserélők (lásd: "Épületek gázellátása és fűtéstechnikája"), ezért adott konstrukció tulajdonságait legbiztosabban mérésekkel lehet meghatározni. Az Európában legelfogadottabb mérési és kategorizálási "kvázi szabvány" az Eurovent minősítés.

A hűtéstechnikai rendszerek másik nagy problémája a kondenzáció. Ez azért következik be, mivel a hűtőfelületek a levegő ún. harmatpontjánál alacsonyabb hőmérsékletűek: a hőleadő egységek hőcserélőinél ez üzemszerű (és így a kondenzátum elvezetésre szorul), a csőhálózaton viszont védekezni kell ellene (párazáró hűtéstechnikai szigetelés).

Gyakori hiba, hogy a hűtött levegő kellemetlen szagú: ennek két oka lehet. Az egyik lehetséges ok, amikor a kondenzvíz-hálózat csatornahálózatra kötésénél nem megfelelő a bűzelzárás, és így a kellemetlen szag visszaáramlik a készülékekbe. A másik lehetséges ok, amikor a cseppvíz valamiért nagyobb felületről (pl. hőcserélő alatti cseppvíz tálca) nem képes elfolyni, és az álló vízben bomlási folyamatok indulnak el. Szakszerű szerelés és karbantartás esetén egyik hiba sem jelentkezhet. Fan-coil egységek alkalmazásához és kiválasztásához fontos figyelembe venni a radiátorok gravitációs működéséhez képest egy fontos hátrányt: a ventilátor zaját és meghibásodási lehetőségeit.
Google
                   B-KOMFORT

Klíma napelem Szeged
Szeged napelem klíma
Klíma napelem Szeged
Klíma napelem Szeged
Klíma napelem Szeged E-mailTérkép:
TOSHIBA KLÍMA
TOSHIBA HŰTŐ-, KLÍMA
DIKIN KLÍMA
DAIKIN HŰTŐ-, KLÍMA

Térkép
ELEKTROLUX KLÍMA
ELECTROLUX HŰTŐ-, KLÍMA
FISHER KLÍMA
FISHER HŰTŐ-, KLÍMA
PANASONIC KLÍMA
PANASONIC HŰTŐ-, KLÍMA
LG KLÍMA
Időjárás:
MIDEA KLÍMA
MIDEA  HŰTŐ-, KLÍMA
HITACHI KLÍMA
HITACHI HŰTŐ-, KLÍMA
15 napos előrejelzés
Szeged Klíma Köpönyeg
FUJITSU KLÍMA
FUJITSU HŰTŐ-, KLÍMA
MITSUBISHI KLÍMA
MITSUBISHI HŰTŐ-, KLÍMA
10 nanos előrejelzés
Szeged Klíma Foreca


6 napos előrejelzés
Szeged Klíma EMS


Szegedi időjárás pillanatnyilag
Szeged  Klíma Jelen
Barna Tamás         
Kezdőlap
 *  Bemutatkozás  *  Kapcsolat  *  Árak          Barna Róbert
+36/30-248 7671                                                                          +36/30-915 2506
Kattints a hirdetésre Hungarian Web Linkgyűjtemény WYW Directory
Magyar Honlap Linkek
Cylex Silver Díj fixlinkSG.hu WebTop

Link-Magic link és bannercsere. Topsites automatikus bannercsere program - Kontraszt Produkció

Kattints ide
Proto.hu HungaroPass